Nyttigt, enkelt och gott bröd
Idag blev det brödbakning på kvällskvisten. Originalreceptet hittade jag hos Ida Warg och brödet blev galet gott, så jag lägger upp receptet här med! Jag gjorde lite annorlunda än hennes recept också. Med betoning på lite, haha.
2 dl havregryn
5 dl dinkelmjöl
1 dl linfrön (jag tog hela)
1 dl sesamfrön
2 tsk bikarbonat
1 tsk flingsalt
3 msk honung
1 rivet äpple
4 dl yoghurt (naturell 3% tog jag)
Lite pumpakärnor och solrosfrön att strö ovanpå.
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser. Riv äpplet, blanda med yoghurt och honungen och blanda ihop det med de torra ingredienserna. Klä en bakform med bakplåtspapper och häll i smeten. Strö på pumpakärnor och solrosfrön (eller vilka frön man vill) och sen i ugnen, mitten eller lite längre ner. Ca 40-60 minuter, jag tog ut mitt bröd efter 45 men den skulle nog ha blivit ännu bättre om det var inne 50 minuter.
Men gott blev det!
Ska testa med morötter istället för äpple nästa gång.
Kommentarer
Trackback