Knäckebröd med frön och bovete
Idag har jag bakat ett till bröd. Knäckebröd den här gången! Receptet hittade jag här, det var superenkelt och blev riktigt gott. Det råkade brännas lite på ena sidan, min ugn gräddar lite ojämnt tror jag.. Men det här kommer jag göra igen!
Ingredienser
1 dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
2 dl bovetemjöl
2,5 dl kokande vatten
några nypor flingsalt
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla frön och mjölet, häll på kokande vatten och rör runt nån minut tills du fått en jämn smet utan mjölklumpar. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och kavla ut smeten med ett annat bakplåtspapper ovanpå så det blir ca 3-4 mm tjockt. Strö på lite flingsalt och ställ in plåten mitt i ugnen. Beroende på ugn kan det ta lite olika lång tid, 30-60 min. Jag körde på 35-40 minuter ungefär. Man ser när det är brunt. Det ska bli knaprigt så det går att bryta isär. Låt svalna, bryt i bitar och förvara i en plåtburk!
Kommentarer
Trackback