Kokosbröd

Fullt upp i skolan senaste tiden så har inte riktigt haft tid att göra någon vettig eller bloggbar mat. Men ikväll blev det brödbakning! Testade göra kokosbröd. Originalreceptet hittar ni här. Jag gjorde dock en lite egen variant.. :) 
 
50 gram smör
5 ägg
1 dl kokosmjöl 
1 msk dinkelmjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk linfrön (hela) 
Några nypor havssalt
Solroskärnor till topping

Sätt ugnen på 175 grader och förbered en bakform med ett bakplåtspapper i. Smält smöret i en kastrull och vispa 5 ägg fluffigt medan smöret svalnar. Blanda de torra ingredienserna i en egen bunke och rör sedan ihop allt. Klicka ut smeten i bakformen och häll på frön efter smak! In mitt i ugnen 20-25 minuter. 


Provsmakade just en skiva och det var helt okej. Lite för mycket äggsmak tyckte jag. Men det kanske kan vara för att jag tog dinkelmjöl istället för fiberhusk som det skulle vara..? Får se hur det smakar imorgon när det stått till sig över natten! Var i alla fall lätt att göra och gick fort! Kan tänka mig att det är gott till en kycklinggryta eller soppa. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback