Clean eating granola
När jag var liten älskade jag Start. Flingorna alltså. Så himla söta och goda, och såklart galet onyttiga!
Men det finns ju liknande typer av müsli eller granola som inte är fullt lika onyttiga. Pauluns är bra och goda, men dyra. Så jag har gjort egen granola istället! Går fort, är enkelt, blir gott och man vet precis vad som är i! Idag lyxade jag till det och åt en portion till frukost.
Ingredienser:
7 dl blandade korn/gryn/frön (jag tog 3 dl havregryn, 1 dl solroskärnor, 1 dl pumpakärnor, 1 dl riven kokos, 0,5 dl sesamfrön och 0,5 dl linfrön. Man kan ha lite vad man vill!)
1,25 dl hackade valnötter eller mandlar.
1,15 dl apelsinjuice eller äppeljuice
0,5 dl honung (gärna flytande och ekologisk)
2 tsk kanel
Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser i en skål, vispa ihop de flytande i en annan (detta tycker jag inte behöva dock, går att blanda allt i samma! Bara man blandar ihop det torra först).
3. Rör ihop allt, det kan kännas som att det blir för torrt men det är bara att röra på så blir det bra!
4. Sprid ut blandningen på bakplåtspapper och in mitt i ugnen.
5. Rör om lite var 10:e minut så det inte blir bränt! Beroende lite på hur din ugn funkar tar det mellan 25 och 40 minuter, kolla färgen! Det ska bli sådär fint gyllenbrunt!
6. Ta ut och låt svalna, här kan du även välja att ha i t.ex. russin, gojibär, torkad frukt osv.
7. Häll upp i lufttät burk och njut av god och nyttig lyxfrulle!
Kommentarer
Trackback