Sesam/kokos-kex

 
Receptet ger ca två plåtar 2-3 mm tjocka kex. 
 
Detta behöver du: 
3 dl oskalade sesamfrön (skalade går också bra, hade det sist!)
2 dl kokosflingor (man kan även ta mer kokos och mindre sesamfrön om man vill) 
1 dl flytande honung
1 krm salt
 
Såhär gör du:
1. Blanda alla ingredienser i en stekpanna. Stek på medelvärme i ungefär 8-10 minuter tills kokosen och sesamfröna rostats och honungen karamelliserats. Det är viktigt att honungen karamelliseras ordentligt, annars blir kakorna sega istället för knapriga. Rör om under tiden så det inte bränns!
 
2. Häll upp blandningen på bakplåtspapper och lägg ytterligare ett bakplåtspapper över. Tryck ut massan och kavla till ca 2-3 mm tjocklek. Skär i bitar, jag tycker det är lättast att göra detta men en smörkniv i plast, på metallkniv fastnar gärna den klistriga massan. 
 
3. Låt svalna och stelna. Förvara i en lutfttät burk.
 
4. Försök låta bli att äta upp alla kex på en kväll, det är lätt hänt för dom är himla goda! ;) 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback