Pastasallad med tonfisk
Kommentarer (1)
Permalänk
Kokosbröd
2 tsk linfrön (hela)
Några nypor havssalt
Solroskärnor till topping
Sätt ugnen på 175 grader och förbered en bakform med ett bakplåtspapper i. Smält smöret i en kastrull och vispa 5 ägg fluffigt medan smöret svalnar. Blanda de torra ingredienserna i en egen bunke och rör sedan ihop allt. Klicka ut smeten i bakformen och häll på frön efter smak! In mitt i ugnen 20-25 minuter.
Provsmakade just en skiva och det var helt okej. Lite för mycket äggsmak tyckte jag. Men det kanske kan vara för att jag tog dinkelmjöl istället för fiberhusk som det skulle vara..? Får se hur det smakar imorgon när det stått till sig över natten! Var i alla fall lätt att göra och gick fort! Kan tänka mig att det är gott till en kycklinggryta eller soppa.
Kommentarer (0)
Permalänk
Knäckebröd med frön och bovete
Kommentarer (0)
Permalänk
Ät bra. Må bra.
Dagens frukost
Godmorgon! Idag blev det en mumsig frukost bestående av en smoothie, en skiva av mitt goda bröd med kalkon och körbärstomater och grönt te. Mums. Färdigskivad kalkon är visserligen inte direkt clean, men jag älskar kalkon och har inte hittat nån okej variant. Nån som vet?
1 banan
Kommentarer (0)
Permalänk
Omvandlare: cup till dl/msk
1/8 cup – 2 msk
1/4 cup – 4 msk
1/3 cup – 5 msk plus 1 tsk
1/2 cup – 8 msk
3/4 cup – 12 msk
1 cup – 16 msk (ca 2.4 dl)
Kommentarer (0)
Permalänk
Yoghurtglass med blåbärssmak
Hej! Hoppas ni haft en fin helg. Vi har haft underbart väder här idag och det blev en timmes powerwalk på eftermiddagen. Skönt att det börjar bli lite varmt äntligen! Appropå värme och sommar så köpte jag glassformar på IKEA igår, 19 spänn inte helt fel!
Satt och googlade runt lite på clean food ikväll och hittade det här receptet som jag tänkte testa imorgon. Receptet ska bli till 5 glasspinnar och varje glass innehåller 112 kalorier.
4,8 dl fettfri yoghurt (jag tänkte dock testa med 3% för det har jag kvar hemma sen jag bakade bröd)
2,4 dl frysta blåbär
4 msk honung
1 tsk vaniljpulver (detta tar jag bort då jag inte köpt rent vaniljpulver ännu och det dessutom var "optional")
Blanda och mixa tills det är slätt, häll över i glassformarna och låt det frysa under natten.
Kommentarer (0)
Permalänk
Nyttigt, enkelt och gott bröd
Kommentarer (0)
Permalänk
Müsli
Fiberhavregryn, Frebacos havreringar (som är en av få flingor som inte innehåller socker och konstiga ämnen), solroskärnor, pumpakärnor, hela linfrön och lite russin.
Kommentarer (0)
Permalänk
Vad är egentligen "clean eating"?
Hej! Nu känner jag att det är dags för en clean food-blogg på svenska. Det finns en del ute på internet om clean eating, men inte mycket på svenska, så jag hoppas att fler än jag får nytta av den här sidan!
Jag fick reda på vad clean eating/clean food är för inte så länge sen. Vet inte om det egentligen har något namn på svenska. Inte som jag förstått det i alla fall.
Clean eating innebär att du äter ren mat. Inga konstiga tillsatser, inga kemikalier eller konstgjorda ämnen. Inga färdiglagade rätter. Det enklaste sättet är att titta på innehållsförteckningen. Det ska vara så få ingredienser som möjligt. Ett bra riktmärke är att du ska veta vad allt som står är och du ska kunna uttala alla ingrediensers namn. Är man riktigt noga ska det bara vara en ingrediens - typ "kyckling", inte "kyckling, salt, antioxidationsmedel, konserveringsmedel, E234...." o.s.v. Jag tror ni hajar?
Som exempel: Vill man ha köttbullar så köper man färskt kött, maler det i en köttkvarn (eller i butik), blandar med ägg, färska kryddor, steker i naturligt fett (inte margarin). Istället för att köpa Mamma Scans köttbullar som garanterat innehåller mer än naturliga råvaror. Sen kan man ju välja hur rent man vill äta. Jag köper t.ex. färdigmalen köttfärs i tråg, men det väljer man själv.
Clean eating är en livsstil, inte en diet med massa måsten. Man kan börja med att byta ut ett par mål i veckan mot clean food, se hur det fungerar och pröva sig fram. Baka eget bröd, gör en egen müsli, rulla dina köttbullar. Det kräver lite tid och energi, men å andra sidan vet du precis vad du får i dig!
Nu ska jag inte låtsas vara någon clean food-expert, för det är jag verkligen inte! Men, jag tror på att äta ren, naturlig mat. Och jag hoppas att du som läser i alla fall får lite snurr på tankarna!
Så ska jag försöka hålla bloggen uppdaterad med alla tips, trix, recept och information jag kan hitta!
/Sara
Kommentarer (0)
Permalänk